Nye fôrflåter fra AKVA group

AKVA group har levert fôrflåter til anlegg i Middelhavet. Foto: AKVA group ASA

AKVA group har nylig levert den første av flere nye fôrflåter for sea bass og sea bream-næringen i Middelhavet.

Wavemaster AJ-150-MED er et helt nytt flåtekonsept som er spesialtilpasset markedsbehovene i Middelhavet, både med hensyn til størrelse, spesifikasjoner og pris. Den første flåten er nå levert til Sürsan, et av de største selskapene innen fiskeri, fôr og havbruk i Tyrkia, opplyser AKVA group ASA i en pressemelding.

– Vi har levert fôringsteknologi i Middelhavet i over 20 år, og tiden var nå inne for å spesialtilpasse AKVA groups flåteteknologi til dette markedet, sier Markedsdirektør i AKVA group, Trond Severinsen.

– Vår nye kompakte AJ-150-MED fôrflåte er basert på AKVAs høye standard for sikkerhet, kvalitet og design, samtidig som at den er meget konkurransedyktig priset i et marked hvor det fortsatt tilbys mange billige men dårlige lokalproduserte flåter, forteller Severinsen.

– Vi bygger for tiden fôrflåter på tre verft i Middelhavet og to verft i Baltikum. Det er virkelig oppmuntrende å se at andre oppdrettsnæringer nå adopterer både teknologien og storskala driften som har gjort laksenæringen så suksessrik i Norge, avslutter han.