Driftsbygning lagt i aske

KVINNHERAD: Driftsbygningen på en lekter tilhørende Fjelberg Fjordbruk brant ned lørdag.

Brannfolk kjempet både på sjø og land etter at en kraftig brann som oppstod på anlegget ved Borgundøy, også spredde seg til land. En tid var også et gardsbruk truet. Båt med vannkanoner ble satt inn i det vanskelige slukkingsarbeidet, melder Haugesunds Avis

Det var ved 16:30-tiden lørdag 2. september at 110-sentralen i Hordaland mottok melding om at det hadde oppstått brann ved et fiskeanlegg mellom Borgundøy og Romsa i Bjoafjorden i Sunnhordland.

Brannmannskapet jobbet fra en slepebåt, hvor de prøvde å slukke og kjøle ned anleggsbrannen med vannkanoner. Alle andre fartøy måtte holde seg borte med en sikkerhetsavstand på 3 kilometer, av frykt for at gassflasker som var lagret om bord skulle eksplodere.

Klokken 22:58 meldte kystvakten at siste del av slukkingsarbeidet ved oppdrettsanlegget var ferdig. Ifølge øyenvitner er huset på flåten helt utbrent, skriver avisen.

Ifølge NRK Hordaland ble det lagret 12 000 liter diesel om bord. Det var ingen personer på flåten da brannen oppstod, og ingen ble skadet.

Kraftig vind

- Det var full fyr, og på grunn av kraftig vind spredde brannen seg også til vegetasjonen på land, sier operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, Asbjørn Andersen, til bt.no.

-  Bygningen ble brukt til lagring av fiskefôr, forteller daglig i Fjelberg Fjordbruk AS, Hans Helge Vik, til avisa. Han forteller at bygningen som brant ned var forsikret.

Fjelberg Fjordbruk AS hadde i 2009 en omsetning på 89 millioner kroner, og oppnådde et resultat før skatt på 12 millioner kroner. Fjelberg Fjordbruk AS er et datterselskap av Alsaker Fjordbruk AS, som er blant de største aktørene innen oppdrett av laks og ørret på Vestlandet.