Ny sjef for helseavdelingen i Skretting

Skretting Aquaculture Research Centre (ARC) har ansatt Dr. Paul Eckhard Witten som ny leder for helseavdelingen.

Witten tiltrådte stillingen 1. oktober, skriver fiskefôrprodusenten Skretting AS i en pressemelding.

Dr. Paul Eckhard Witten. Foto: Jan Inge Haga / Skretting ASDr. Paul Eckhard Witten. Foto: Jan Inge Haga / Skretting ASDr. Witten sitter på bred ekspertise innen fagfeltene fiskehelse og fiskeernæring. Utdanningen hans omfatter blant annet en mastergrad i mikrobiologi, biokjemi og zoologi og en doktorgrad på skjelettuvikling hos fisk.

Dr. Witten kommer til Skretting ARC fra stillingen som gjesteprofessor i biologiavdelingen ved Universitetet i Ghent i Belgia. Tidligere har han jobbet som forsker ved en rekke ulike institusjoner, deriblant medisinsk fakultet ved universitetet i Hamburg, Institutt for marin forskning i Kiel og Havforskningsinstituttet i Norge. Han har også hatt flere akademiske stillinger, blant annet som professor ved Universitetet i Dalhouse i Halifax, Canada.

Dr. Witten har samarbeidet med forskere ved Skretting ARC i flere prosjekter siden 2000. I sin nye stilling vil han lede et team av fem forskere og flere doktorgadsstipendiater.

– Gjennom mitt tidligere arbeid med forskere fra Skretting ARC, har jeg fått stor respekt for kvaliteten på forskningen som utføres her. Jeg ser også frem til å bli en del av det internasjonale miljøet i Stavanger. Ambisjonen min er å bidra til det vitenskapelige arbeidet som legger grunnlaget for en fortsatt sunn og bærekraftig oppdrettsnæring, sier Witten.