Skal samarbeide om leppefisk

Flere store oppdrettsaktører på Vestlandet skal samarbeid om oppdrett av leppefisk på Stord, og har nå etablert selskapet Cleanfish AS.

Selskapene Bremnes Seashore AS, Grieg Seafood ASA, Lerøy Vest AS og Sagafjord Sea Farm AS, har etablert selskapet Cleanfish AS for produksjon av leppefisk i Sagafjord sitt anlegg på Eldøyane, Stord.

– Bruk av leppefisk har vist seg som en effektiv og miljøvennlig måte å bekjempe lakselus på. En forventer derfor et stort behov for slik fisk i årene fremover, ett behov som ikke vil kunne dekkes av villfanget fisk, skriver Cleanfish i en pressemelding.

Bremnes Seashore AS, Grieg Seafood ASA, Lerøy Vest AS og Sagafjord Sea Farm AS har derfor besluttet å starte oppdrett av leppefisk gjennom det nystiftede selskap Cleanfish AS som er etablert på Eldøyane på Stord. Cleanfish leier Sagafjords anlegg på Stord og har overtatt alle ansatte i Sagafjord med virkning fra 1. oktober. Malvin Handeland er engasjert i deltidsstilling som daglig leder i selskapet. Gjennom de industrielle eierne har selskapet fått en solid økonomisk plattform og et sikkert kundegrunnlag.

– Det er gledelig å få til et samarbeid mellom 3 store lakseselskaper, med betydelig oppdrett av laks, og Sagafjords store kompetanse innenfor yngelproduksjon, sier styreleder, Lars Eidesvik.

– Sammen tror vi at det skal være mulig å produsere leppefisk av god kvalitet for utsett i laksemærene i årene fremover, legger han til.