Arbeidsmøte om bruk av leppefisk

Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond (FHF) arrangerer neste måned et todagers arbeidsmøte om effektiv bruk av leppefisk.

Møtet finner sted på Raddison Blu Royal GardenHotel i Trondheim over dagene 15. - 16. november 2010.

Leppefisk brukes i økende grad i kampen mot lakselus og er et miljøvennlig alternativ til kjemiske midler mot lakselus. Møtet arrangeres som en aktivitet under et FHF-finansiert FoU-koordineringsprosjekt som utføres av Veterinærinstituttet.

Tema første dag vil være fangst, oppbevaring og transport av leppefisk, med hovedfokus på kvalitet. Neste dag vil tema være bruk av leppefisk og aktuelle tema herunder. Dersom ønskelig er det mulig å delta på bare en av dagene.

Bakgrunn for konferansen er den økte bruken av leppefisk. Det er også behov for erfaringsutveksling og videre identifisering av kunnskaps- og optimaliseringsbehov. Aktuelle tema innenfor fangst, oppbevaring og transport, og bruk av leppefisk vil bli diskutert i mindre grupper.

Hensikten med en slik rundebordskonferanse, er å skape en diskusjonsarena for en målgruppe bestående av fiskere, transportører og brukere på driftsledernivå, melder FHF, som forventer at aktørene bidrar aktivt inn i diskusjonene.

Les også: Oppsummerer om berggylteoppdrett 14.06.2010
Les også: Deler erfaringer fra oppdrett av leppefisk 09.02.2010