SalMar investerer i Bakkafrost

Merder på en av SalMars lokaliteter for fiskeoppdrett. Foto: SalMar ASA

SalMar ASA har ervervet 21,76 prosent av aksjene i P/f Bakkafrost.

SalMar ASA har etter børsslutt den 21. oktober 2010, kjøpt 10.633.857 aksjer i P/f Bakkafrost til en kurs på NOK 46,50 per aksje, fremgår det av en børsmelding.

Etter transaksjonen eier SalMar ASA 10.633.857 aksjer i P/f Bakkafrost tilsvarende 21,76 prosent av aksjene i selskapet.

– Vi ser på Bakkafrost som et meget veldrevet selskap med en sterk og god kultur. Vi har investert i Bakkafrost fordi vi tror på de gode forholdene for oppdrett av atlantisk laks på Færøyene, fordi vi ser samarbeidsmuligheter mellom SalMar og Bakkafrost, samtidig som vi tror at selskapet har potensial for videre utvikling.

Det sier konsernsjefen i SalMar ASA, Leif Inge Nordhammer, i en kommentar.

Tycoon Industrier har solgt seg helt ut av Bakkafrost, mens Kverva AS har solgt aksjer til sitt eget datterselskap, SalMar. Når man regner med indirekte eierskap, har Kverva fått økt eksponering mot Bakkafrost i løpet av det siste døgnet, ved at datterselskapet har kjøpt over 10 millioner aksjer.

Les også: Tycoon Industrier ute av Bakkafrost 22.10.2010

Mer om Bakkafrost
Bakkafrost er den største oppdretteren av laks på Færøyene og hadde i 2009 et slaktevolum på ca. 30 000 tonn. Selskapet eier 44 prosent av alle oppdrettskonsesjoner på Færøyene, og er helintegrert fra smolt til VAP, og salg. Selskapet har totalt 514 ansatte med hovedkvarter i Glyvrar.