Tycoon Industrier ute av Bakkafrost

Tycoon Industrier AS har solgt seg helt ut av P/f Bakkafrost. Kverva AS har solgt til sitt eget datterselskap.

Det ble i dag kjent at SAlMar ASA har ervervet 21,76 prosent av aksjene i P/F Bakkafrost.

Tycoon Industrier har solgt seg helt ut av Bakkafrost, mens Kverva AS har solgt aksjer til sitt eget datterselskap, SalMar. Når man regner med indirekte eierskap, har Kverva fått økt eksponering mot Bakkafrost i løpet av det siste døgnet, ved at datterselskapet har kjøpt over 10 millioner aksjer i Bakkafrost.

Les også: SalMar investerer i Bakkafrost 22.10.2010

Spetalens selskap solgte

Tycoon Industrier AS og tilknyttede selskaper har solgt 4 033 534 aksjer til NOK 46,50 per aksje i P/f Bakkafrost, tilsvarende 8,2 prosent av utestående aksjer i selskapet.

Etter transaksjonen har Tycoon Industrier AS og tilknyttede selskaper ingen aksjer i selskapet. Tycoon Industrier AS er i sin helhet eid av Øystein Stray Spetalen, gjennom selskapet Ferncliff Tih AS.

Witzøe har fått økt eierskap i Bakkafrost

Kverva AS har etter børsslutt i går, solgt 3 158 052 aksjene i P/f Bakkafrost, til NOK 46,50 per aksje. Etter dette salget eier Kverva AS ingen aksjer i P/f Bakkafrost.

Imidlertid, om man også regner med indirekte eierskap, så har Kverva i løpet av det siste døgnet, økt sitt eierskap i Bakkafrost.

For SalMar ASA kjøpte i går kjøpte 10 633 857 aksjer i Bakkafrost, og Kverva er største eier i SalMar, med 53,4 prosent av aksjene i selskapet. Således er Kverva nå indirekte eier i Bakkafrost gjennom sitt eierskap i SalMar, og eksponeringen mot Bakkafrost har økt fra 100 prosent av 3 158 052 aksjer, til 53,4 prosent av 10 633 857 aksjer.

Kverva AS er eid av Gustav Witzøe gjennom selskapet Kvarv AS. Gustav Witzøe er blant annet styremedlem i SalMar ASA og daglig leder for SalMar Processing AS.