Arbeidsmøte om havbruk

Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond (FHF) arrangerer neste måned et todagers arbeidsmøte om forskningsområder innen havbruk.

Forskningsfondet FHFs faggrupper for verdikjede havbruk arrangerer felles workshop for næringsaktører og forskere, i Trondheim 17. og 18. november. Hensikten med møtet er å bearbeide nye forskningsområder innen havbruk og utveksle informasjon om resultater fra pågående FHF-prosjekter.

Det er invitert innledere fra laksebransjen som vil gi en oversikt over de utfordringer næringen står overfor på kort og lang sikt og forskere som vil gi innspill til forskning på de områdene hvor det er mulig å finne løsninger.

Workshopen ledes av faggruppene for verdikjede havbruk i FHF som vil være sentral i beslutning av hvilke tiltaksområder som vil bli prioritert. FHF vil i 2011 bruke betydelige midler til å styrke eksisterende satsinger på havbruksområdet, og initiere nye satsinger. Denne workshopen vil være en viktig arena for innspill til ulike planlagte satsinger, skriver FHF på sine nettsider. FHF sin strategi for forskning innen verdikjede havbruk er delt inn i tre hovedområder:

1. Kvalitet laks og ørret
2. Generelt sterk og robust laksefisk
3. Bærekraft

Samlingen legges opp slik at det vil være tid til spørsmål og diskusjon etter hvert innlegg. I tillegg er det behov for mer dyptgående tematisk gruppearbeid om en del forskningsutfordringer der FHF og FoU-miljøer allerede er i prosess, for å få innspill og gode ideer til best mulig forskning fremover.

Møtet foregår over to dager og deltakere vil i ettertid få tilsendt all informasjon og et sammendrag av diskusjon og konklusjon fra møtet, opplyser FHF.