Ny brønnbåt til Nordlaks

HALSA: Vaagland Båtbyggeri AS hadde lørdag omvisning på den nye brønnbåten til Nordlaks Transport AS.

Lørdag 23. oktober hadde Vaagland Båtbyggeri omvisning på bygg nummer 142, en brønnbåt som med en samlet lastekapasitet på 2.800 kubikkmeter fordelt på to rom, blir en av verdens største brønnbåter for frakt av levende laks og ørret med videre.

Snart skal den 70 meter lange brønnbåten overleveres til Nordlaks, og i løpet av november ligger det an til dåp og feiring på Stokmarknes, skriver Bladet Vesterålen. Brønnbåten vil få navnet «Bjørg Pauline».

Den 200 millioner kroner dyre båten skal gå i trafikk mellom Børøya og anleggene i Lofoten, Vesterålen og Sør-Troms, og kunne frakte 300 tonn fisk på én tur.

Prosjektleder og inspektør for rederiet, Steinar Eide, forteller til avisen at det om bord er brukt det mest moderne som er å få tak i av teknologi for brønnbåter, på områder som vannbehandling og renhold.

Blant annet er det utviklet et eget rørvaskesystem i forbindelse spesielt for dette båtprosjektet, der man får tåkelagt alle rør innvendig med skum for vask, slik at man kommer til overalt der det kommer vann.

- Rengjøring av rør og pumper har alltid vært et problem ved brønnbåter, men nå blir det løst ved hjelp av kjent teknologi, som blir tilpasset brønnbåter, forteller Eide.