Norway Royal Salmon vil på børs

Norway Royal Salmon AS (NRS) har besluttet å søke om børsnotering av selskapet.

Målet er børsnotering i løpet av første kvartal 2011. Samtidig styrker NRS seg gjennom strategisk oppkjøp i smoltprodusent.

På ekstraordinær generalforsamling 20. oktober besluttet NRS-eierne enstemmig å søke børsnotering av selskapet. Samtidig ble det vedtatt å omdanne selskapet til allmennaksjeselskap (ASA).

– Det vil skje konsolideringer i vår bransje, og NRS har store vekstmuligheter. En børsnotering er fra vår side et tydelig signal om at vi skal være en aktiv og synlig deltaker. Vi er et sterkt og spennende selskap, med unik kontroll på hele verdikjeden, sier administrerende direktør i NRS, John Binde.

Les også: Planlegger børsnotering rundt årsskiftet 11.06.2010

Oppkjøp

Sammen med Cermaq-eide Mainstream kjøper NRS 65 prosent av Ranfjord Fiskeprodukter. Etter oppkjøpet eier NRS 27,65 prosent og Mainstream 37,35 prosent av selskapet.

– Vi har et stort uutnyttet produksjonspotensial. I 2010 slakter vi ca 10 800 tonn. Kapasiteten er på nærmere 30.000 tonn. Gjennom oppkjøpet øker vi tilgangen på smolt, og gjør det mulig å øke produksjonen for å utnytte kapasiteten. Oppkjøpet sikrer tilgang til smolt med god kvalitet, til riktig størrelse og til riktig tid, sier administrerende direktør John Binde i Norway Royal Salmon.

I tillegg har NRS nylig foretatt ytterligere to strategiske oppkjøp for å styrke produksjonssiden. I Nord-Senja Fiskeindustri AS har NRS økt eierandelen fra 50 prosent til 2/3 og i AS Tri er eierandel økt fra 76,24 til 100 prosent. Totalt eier nå NRS’ datterselskaper 25 oppdrettskonsesjoner.

– Med eierskap i en lang rekke oppdrettsselskaper har vi en solid base for våre videre vekstplaner. Det er selskaper vi kjenner og hvor forutsetningene for effektiv integrasjon er gode, sier Binde.

Les også: Salgsvekst for Norway Royal Salmon 06.09.2010

Mer om Norway Royal Salmon
Norway Royal Salmon er et totalintegrert oppdrettsselskap som gjennom et omfattende nettverkssamarbeid og egen oppdrettsvirksomhet tilbyr laks og ørret til markedet gjennom eget salgsapparat. NRS er involvert i alle ledd fra smoltproduksjon, matfiskproduksjon, slakterivirksomhet og salgs- og markedsarbeid.

I NRS er det en grunnleggende tro på at det oppnås bedre resultater for selskapene og lokalmiljøet, ved at bedriftene har lokalt engasjement, beslutningsmyndighet og lederskap. NRS har aksjemajoritet i 5 oppdrettsselskaper som til sammen har 25 matfiskkonsesjoner, og minoritetsandeler i 5 oppdrettselskaper som til sammen har 16 matfiskkonsesjoner. NRS representerte ved årsskiftet 31 samarbeidende bedrifter som til sammen driver 81 matfiskkonsesjoner, 7 konsesjoner for settefisk samt 1 landbasert røyekonsesjon. (Kilde: NRS).