- Oddekalv har rett, hevder Sollie

Kurt Oddekalv har faglig dekning for utfallene mot norsk oppdrettsnæring, mener direktør Janne Sollie i Direktoratet for naturforvaltning.

Kurt Oddekalv i Norges Miljøvernforbund har etter hvert opparbeidet seg et tvilsomt rykte. Men nå får han støtte fra direktør Janne Sollie i Direktoratet for naturforvaltning.

– Jeg forstår at Oddekalvs metoder er omstridt, og har fått med meg at oppdrettsnæringen prøver å fremstille han som en klovn. Når det kommer til sak har Oddekalv stor innsikt i laksenæringen, og det meste av det han sier er faglig riktig. Mesteparten av det han sier kan vi gå god for. Vi har i alle fall ikke grunnlag for å si at alt det han hevder er feil, for å si det sånn, sier Sollie til Dagens Næringsliv.

Hun mener Oddekalv har omfattende og riktig dokumentasjon og riktige vurderinger både når det gjelder lakselus, rømming og utslipp fra oppdrettsanlegg.

Les også: - Utenfor DNs kompetanseområde 25.10.2010
Les også:
 - Sollie refererer Havforskninga feil 26.10.2010

Glad for støtte

Oddekalv setter pris på støtten fra Sollie.

– Støtten fra Sollie er veldig positiv. Jeg har jobbet opp mot direktoratet i mange år og hadde aldri overlevd om jeg bare drev med løgn og fanteskap, hevder Kurt Oddekalv overfor avisen.

Oddekalv har blant annet hevdet at oppdrettsnæringen selger fisk som inneholder kreftfremkallende stoffer, noe som er imøtegått av fagetater med ansvar for matsikkerheten i Norge. Når Sollie nå gir Oddekalv bortimot full støtte, kan hun direkte eller indirekte bidra til å så tvil om oppdrettslaks som trygg mat.

Relaterte artikler:
Ikke påvist fiskefett i NMFs prøve 11.07.2010
«Giftutslipp» var pollen 22.06.2010
•  Trygg oppdrettsfisk 13.06.2010
•  Legemiddelverket avviser påstander 03.07.2010
•  God sjømattrygghet med oppdrettsfisk 29.04.2010
•  Villfisk fra oppdrettsområder er trygg 23.04.2010
•  Ikke bekymret for matsikkerheten 03.02.2010