Kveiteartikkel vekker oppsikt

Fem forskere fra Høgskolen i Bodø vekker internasjonal oppsikt med en populær artikkel om kveite.

En forskningsartikkel om oppdrett av atlantisk kveite skrevet av fem biologer ved Høgskolen i Bodø (HBO) er en av den mest siterte artiklene i tidsskriftet Comparative biochemistry and physiology. Biochemistry & molecular biology for perioden 2008-2010.

Tidsskriftet utgis av det internasjonale forlaget Elsevier og utmerkelsen er gitt i form av et diplom, skriver Høgskolen i Bodø i en pressemelding.

Forskerne Jorge Fernandes, Maren Mommens, Igor Babiak, Ørjan Hagen og Christel Solberg ved Fakultet for biovitenskap og akvakultur har skrevet artikkelen «Selection of suitable reference genes for real-time PCR studies of Atlantic halibut development».

Validering av gener

Artikkelen, som til nå er sitert 19 ganger i den internasjonale tidsskriftdatabasen SCOPUS, dreier seg om valideringen av såkalte referansegener for å nøyaktig kunne kvantifisere genuttrykket av andre interessante gener i kveite.

- Den nye kunnskapen som artikkelen presenterer, kan brukes i å forstå genuttrykket, ikke bare i hvordan kveita vokser, men også i veksten av andre oppdrettsarter, sier førsteamanuensis Jorge Fernandes.
 
Les også: HBO akkreditert som universitet 16.09.2010