Ny kontrakt til Ocea Mercatus

Marine Harvest vil ta i bruk programvare fra Ocea Mercatus på alle avdelinger globalt.

Ocea Mercatus AS har signert en 5-års strategisk samarbeidsavtale med software-leverandøren Marine Harvest ASA. Avtalen innebærer at Marine Harvest i løpet av 2011 vil implementere en global standardløsning for produksjon, planlegging og finansiell styring av alt sjø- og landbasert oppdrett.

Marine Harvest har brukt Mercatus software i en årrekke, et samarbeide som nå blir globalt og dekker alle Marine Harvest sine lokaliteter og avdelinger.

– Dette er et strategisk viktig prosjekt som legger grunnlaget for å sammenligne de operative resultater i hele selskapet og basere forbedringsarbeidet på beste praksis - sier Rune Hegrestad, Group Director ITC i Marine Harvest.

Avtalen innbefatter samtlige Mercatus’ hovedprodukter, inkludert AquaFarmer, AquaFinance, AquaFuture og Short Term Harvest Planner (STHP). Løsningene vil bli støttet og utviklet av hovedkontoret i Florø samt gjennom Mercatus Chile.

– Vi er svært glade for å kunne utvikle vårt tette samarbeide med Marine Harvest videre, og ser frem til å være en viktig brikke i å utvikle verdens største oppdrettsselskap videre, sier Bjørn Arve Ofstad, CEO i Ocea.