Aqua Gen døpte «Delta G»

TINGVOLL: Aqua Gen hadde nylig dåpsseremoni for den nye arbeidsbåten til 8,5 millioner kroner.

Dette er den andre arbeidsbåten av denne typen som Aqua Gen AS har anskaffet. Båten er spesialkonstruert for arbeidsoperasjonene som utføres i avlsarbeidet og stamfiskproduksjonen på sjølokalitetene på Tingvoll.

Aqua Gen døpte arbeidsbåten «Delta G». Foto: Aqua Gen ASAqua Gen døpte arbeidsbåten «Delta G». Foto: Aqua Gen AS– Båten kan karakteriseres som morgendagens arbeidsbåt. Den er utstyrt med moderne teknologi som øker effektiviteten av arbeidet og bedrer tryggheten for de ansatte. Båten har en prislapp på 8,5 millioner kroner, skriver selskapet på sine nettsider.

Den første arbeidsbåten av denne typen, «Alfa Helix», ble anskaffet i 2009 og er stasjonert på sjølokalitetene på Hemne. «Delta G» skal benyttes på sjølokalitetene på Tingvoll. Sistnevnte båt er utviklet i et samarbeid mellom Nordic Aqua Boats og Aqua Gen.

Båten ble døpt ved Tingvoll brygge den 25. november, av kultur- og næringssjef i Tingvoll kommune, Åse Bjerke. Og snoren tvers over rekken ved ombordstigningen til båten, ble klippet av varaordfører Ivar Jonas Nørbeck.

Navnet på båten henspeiler på en matematisk formel (ΔG), som blir benyttet for å beregne avlsmessig fremgang for neste generasjon laks og ørret.

Delta G er 14,99 m lang, 8,0 m bred, har to motorer på 529 hk, og toppfart på 18 knop. Båten er bygd av Nordic Aqua Boats i Kina, og ferdigstilt med hydraulikk og kran på Viknaslipen AS i Rørvik. Båten har et arbeidsdekk på over 70 kvadratmeter.