Frisk Fisk med fyldig program

Programmet for Frisk Fisk-konferansen 2011 er klart. Konferansen arrangeres i Tromsø 19.-20. januar 2011.

– Med et godt sosialt opplegg krydret med et bredt faglig bidrag fra fiskeriminister, fiskehelsetjenester, forskningsmiljøer og næring, blir det et fyldig og lærerikt program. Konferansen innledes med Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg- Hansen, og på vegne av en av landets viktigste eksportindustrier har vi tillatt oss å spørre: «Hva kan gjøres med finansieringen av fiskehelseforskningen?», skriver arrangørene i en pressemelding.

Avdelingsdirektør Brit Hjeltnes fra Veterinærinstituttet presenterer helt ferske data med oppsummering fra rapporten: «Helsesituasjonen hos laksefisk 2010», og fire fiskehelsetjenester er invitert til å gi et situasjonsbilde fra sine regioner.

Konferansen har innlegg fra forskningsfronten med stor tematisk bredde, som blant annet dekker nye virus, fremtidsrettet avl og nytt innen avlusning.

Avslutningsvis vil det bli oppsummering med plenumsforedrag, med blant annet presentasjon fra prosjektet PDfri med tittel: «Tiltak mot PD – hva har fungert og hva vet vi? Evaluering av tiltak i 2010», hvor Edgar Brun vil legge frem data om effekten av tiltak mot PD på Vestlandet så langt.

Videre skal Thomas Moen snakke om: «Hvilken nytte kan genomsekvenseringen ha for helseforskningen på laks og torsk», og Arne Skorping fra Universitetet i Bergen vil fortelle om: «Evolusjon av virulens i oppdrettsnæringen». Arrangørene håper å få satt fokus på forståelsen av fenomenet og på hvordan man skal jobbe med disse utfordringene.

Konferansen er et samarbeid mellom Tekna Fiskehelseforeningen, Akvaveterinærenes Forening, FHL Havbruk, Universitetet i Bergen, Universitetet i Tromsø, Veterinærinstituttet, Norges Veterinærhøgskole, Havforskningsinstituttet og Tekna - Teknisk-naturvitenskapelig forening. Konferansen støttes av Norges forskningsråd.