Ny organisering og endret ledelse

Marine Harvest ASA endrer konsernets organisering og ledelse.

Marine Harvest-konsernet har besluttet å endre organisasjonen på konsernnivå fra en geografisk til en funksjonell organisasjon med to forretningsenheter, Oppdrett og Globalt Salg og Markedsføring.

Den nye globale oppdrettsenheten vil bli ledet av nåværende administrerende direktør i Marine Harvest Norway, Marit Solberg.

Formålet med reorganiseringen er å fokusere konsernets aktiviteter for å bedre koordineringen og utviklingen av beste praksis, samt øke verdiskapingen, opplyser Marine Harvest ASA i en børsmelding.

Ny konsernledelse

Den nye konsernledelsen vil bestå av Alf-Helge Aarskog (Konsernsjef), Jørgen Andersen (CFO), Marit Solberg (Konserndirektør Oppdrett) og Ola Brattvoll (Konserndirektør Globalt Salg og Markedsføring). I tillegg til medlemmene av konsernledelsen vil Direktør for konsernutvikling, David Carnes, Kommunikasjonsdirektør Jørgen Christiansen og Teknologidirektør Øyvind Oaland, rapportere til konsernsjefen.

Den nye konsernledelsen vil ha kontor i Bergen. Styret i Marine Harvest ASA har besluttet å foreslå for generalforsamlingen i mai at hovedkontoret flyttes fra Oslo til Bergen.

Marine Harvest-konsernet vil beholde sitt kontor i Oslo med nøkkelfunksjoner for konsernet.