Åpner for fritt fiske etter rømt laks

HITRA: Myndighetene har åpnet for fritt fiske etter laks som den 13. april i år rømte fra et oppdrettsanlegg tilhørende Marine Harvest Norway.

Fiskeridirektoratet region Trøndelag og fylkesmannen i Sør-Trøndelag oppfordrer til fiske etter oppdrettslaks etter at ca 13 000 laks rømte fra oppdrettsanlegget til Marine Harvest Norway AS på en lokalitet i Osholman i Hitra kommune, opplyser Fiskeridirektoratet i en pressemelding.

Fylkesmannen har åpnet for fiske i området fram til og med 25. april. Oppgitt snittvekt på fisken som har rømt er ca 1,2 kg. Fiskeridirektoratet region Trøndelag er blitt opplyst om at fisken ikke har vært medisinert eller fått påvist sykdommer av noe slag.

Fiskeridirektoratet og fylkesmannen oppfordrer til fiske etter rømt oppdrettslaks innenfor område avgrenset av linjen Dolmøya – Frøya – Inntian – Storfosna – Garten – Brekstad – Valset – Trondheimsleia sørover til Terningen og Gjenstø. Hemnefjorden (inn til Heim) og Åstfjorden åpnes, mens Indre Hemnefjorden og Snillfjorden åpnes ikke.

Fylkesmannen ønsker tilbakemelding på eventuell fangst av villfisk av laks og sjøaure. Fylkesmannen gjør oppmerksom på at i sjøen har grunneieren eneretten til å fiske etter anadrom laksefisk og rømt oppdrettslaks med faststående bunden redskap, så langt hans grunn går (jf. § 16 b i lakseloven). Andre kan likevel fiske etter tillatelse fra grunneier, opplyser Fiskeridirektoratet.