Yngve Myhre ny konsernsjef i SalMar

Illustrasjonsfoto: Merder på en av SalMars lokaliteter for fiskeoppdrett. Foto: SalMar ASA

Styret for lakseprodusenten SalMar ASA har ansatt Yngve Myhre som ny CEO.

Myhre har lang erfaring fra ulike virksomheter innen fiskeri, oppdrett og foredling og vil tiltre stillingen 6. juni, opplyser SalMar ASA i en børsmelding.

– Jeg er meget tilfreds med ansettelsen av Yngve Myhre. Han har lang erfaring og kompetanse fra sjømatnæringen og vil bidra både til å videreføre og videreutvikle den solide posisjonen SalMar har som et av bransjens ledende lakseoppdrettsselskap, sier styreleder i SalMar ASA Bjørn Flatgård.

– Bred erfaring fra fiskerisektoren

Yngve Myhre (41) har bred erfaring fra fiskerisektoren. Han var konsernsjef i Aker Seafoods ASA i perioden 2001 til 2010. Myhre har tidligere vært administrerende direktør i lakseoppdrettsselskapet Nova Sea AS hvor han i dag er styreleder. Han var også styremedlem i Norway Royal Salmon AS, samt at han har flere andre verv knyttet til norsk sjømatnæring. Myhre er utdannet siviløkonom fra Siviløkonomutdanningen i Bodø. Myhre kommer fra stillingen som partner i Fazenda Securities AS.

Myhre etterfølger Leif Inge Nordhammer som i oktober i fjor meddelte styret at han etter 15 år som konsernsjef i SalMar ønsket avløsning.

Les også: Slutter som konsernsjef i SalMar 07.10.2010

– Jeg har aldri lagt skjul på at sjømatnæringen ligger mitt hjerte nær. Når jeg nå fikk muligheten til å lede et av oppdrettsnæringens fremste selskap, var det en mulighet jeg ikke kunne takke nei til. Jeg ser frem til å komme i gang og å lære virksomheten og dens ansatte bedre å kjenne, sier Yngve Myhre.

Les også: Ny konsernsjef i Aker Seafoods 02.02.2010

Myhre tildelt opsjoner i SalMar

Yngve Myhre er tildelt opsjoner knyttet til 220 000 aksjer i SalMar ASA, med innløsningskurs NOK 54,30 opplyser selskapet i en annen børsmelding.

130 000 av opsjonene kan utøves fra og med selskapets ordinære generalforsamling i 2012 mens 90 000 av opsjonene med tillegg av opsjoner som ikke ble utøvet i Periode 1, kan utøves fra og med selskapets ordinære generalforsamling i 2013. Alle opsjonsrettighetene i henhold til denne avtale bortfaller en uke etter selskapets offentliggjøring av delårsrapport for første kvartal 2014.

Myhre har per tidspunkt ingen aksjer eller rettigheter til å erverve aksjer i SalMar ASA utover den nevnte opsjonsavtalen.

Les også: SalMar tildeler aksjeopsjoner 05.11.2010