Emisjon i AKVA group

Utstyrsprodusenten AKVA group har besluttet å gjennomføre en fortinnsrettsemisjon, som vil tilføre selskapet rundt 95 millioner kroner i ny kapital.

Det vil bli ustedet 8.611.434 nye aksjer til en tegningskurs på 11,00 kroner per aksje, opplyser AKVA group ASA i en børsmelding.

Selskapet viser til børsmelding den 27. april 2011 med foreløpige detaljer om emisjonen, samt til fullmakt utstedt på selskapets ordinære generalforsamling den 19. mai i år.

Les også: Overskudd og emisjon i AKVA group 27.04.2010

Garantert fulltegnet

Emisjonen er garantert fulltegnet av et garantikonsortium bestående av eksisterende aksjonærer.

De som er aksjonærer ved børsslutt den 24. mai, slik at eierskapet vises i VPS 27. mai, vil ha fortrinnsrett til tegne aksjer i emisjonen, og vil motta tegningsretter.

Fra og med 25. mai handles aksjen eksklusiv tegningsretter. Tildeling av nye aksjer vil skje rundt den 23. juni.

Et prospekt med detaljert informasjon om selskapet og fortrinnsrettsemisjonen vil bli utarbeidet og offentliggjort før første dag i tegningsperioden, som forventes å bli den 3. juni 2011.

– Emisjonen er vedtatt for å styrke balansen, og dermed få fart i utvikling og posisjonering av AKVA group for fremtiden. Viktige områder vil være investeringer i utviklingen av selskapets kjerneprodukter og kjerneområder, opplyses det i meldingen fra selskapet.

Les også: Nærland slutter i AKVA group 05.05.2011