FHL positiv til lokal skatt for oppdrett

FHL er positiv til at en del av skatteinntektene fra fiskeoppdrett skal gå direkte til kommunene, men ønsker ikke å bli pålagt en tilleggsskatt.

Flere ordførere langs kysten ønsker at det innføres arealavgift på oppdrettsanlegg, og at avgiften skal tilfalle kommunene.

Les også: Krever mer av oppdrettsgevinsten 25.05.2011

– Avhengig av kommunenes godvilje

Leder av bransjegruppe havbruk i Fiskeri- og havbruksnæringens landsforening (FHL), Sveinung Sandvik, sier oppdrettsnæringen er avhengig av å ha et godt forhold til lokalsamfunnene.

– Vi er i utgangspunktet interessert i at kommunene skal få mest mulig tilbake og vi ønsker et godt forhold til kommunene. Vi er avhengige av kommunenes godvilje og vi er lokale folk både på eiersiden og de ansattes side, som har stor forståelse for lokalsamfunnet, sier Sandvik til NRK Nordland.

Sandvik, som også er leder av Vestnorsk havbrukslag, sier de ikke er interessert i en ny tilleggsskatt, men at litt av det som i dag betales inn til staten, istedet går rett til kommunene, og da første rekke til kommuner der ringvirkningene er små.

– I noen kommuner har vi kun produksjon i sjøen, i andre har næringen både utstyrsleverandører, slakteri og en stor administrasjon. Vi ønsker en situasjon der alle kunne føle seg litt mer fornøyd, også de som ikke har disse store tunge arbeidsplassene, sier Sandvik til NRK.