SalMar kjøper Villa Miljølaks

Arkivfoto: Merder på en av SalMars lokaliteter for fiskeoppdrett. Foto: SalMar ASA

SalMar har etter børs 16. juni signert en avtale om erverv av 100 prosent av aksjene i Villa Miljølaks AS. Kjøpesummen for aksjene er satt til NOK 14 millioner.

Selskapet har ca. NOK 100 millioner i netto rentebærende gjeld og leasingforpliktelser. SalMar Farming AS er kjøper av aksjene, mens aktiviteten i Villa Miljølaks AS vil bli rapportert som en del av segment Rauma, opplyser SalMar ASA i en børsmelding.

Det er selskapet Villa Organic AS som nå selger alle aksjene i sitt heleide datterselskap.

Villa Miljølaks innehar til sammen 3 oppdrettskonsesjoner. 2 konsesjoner for oppdrett av økologisk laks (tildelt i tildelingsrunden i 2009) og 1 FoU-konsesjon som løper frem til 31. desember 2012. I tillegg driver Selskapet en FoU-konsesjon for Høgskolen i Ålesund med løpetid frem til juni 2012.

Selskapet forventer å slakte ca 2 500 tonn fisk (sløyd vekt) i 2011, hvorav ca. 1 700 tonn i andre halvår. Produksjonskapasiteten på de 4 konsesjonene er ca 4 000 tonn sløyd vekt per år.

Leppefisk

FoU aktivitetene på selskapets to FoU konsesjoner er rettet mot prosjekter knyttet til leppefisk, noe som er et etablert satsningsområde for SalMar og et område hvor konsernet innehar betydelig kompetanse. SalMar ser frem til en videreføring av de etablerte FoU partnerskapene med eksterne samarbeidspartnere.

Økologisk laks

SalMar har 3 egne konsesjoner knyttet til oppdrett av økologisk laks og styrker gjennom dette oppkjøpet sin satsning og leveringsdyktighet for dette markedet.

Organisk laks har høyere produksjonskostnader enn ordinær produksjon, men oppnår også høyere priser i markedet. For å oppnå effektiviserings- og samdriftsfordeler vil SalMar på sikt samlokalisere driften av alle konsernets økologiske konsesjoner i Møre og Romsdal. Målsettingen er at konsernet skal oppnå like gode marginer på sin produksjon av organisk laks som på den ordinære produksjonen.

Gjennomføring av transaksjonen er betinget av due diligence, styregodkjennelse samt godkjennelse fra konkurransetilsynet. Overdragelsesdato er satt til 11. juli 2011.