Fulle ordrebøker hos Aqualine

Etter et fantastisk år i 2010 med omsetning på 239 mill NOK, har Aqualine startet dette året enda bedre og med fulle ordrebøker.

Det blir ny rekord for antall monteringssteder i juli, med montering av flytekrager samtidig på hele 9 forskjellige steder spredd verden rundt.

- Produksjonskapasiteten er godt utnyttet på alle våre monteringsplasser i Norge, sier daglig leder Trond Lysklætt. – Og vi har en velfylt ordrebok som sysselsetter oss resten av året. Det har vært ytet en fantastisk innsats fra alle ansatte, noe som gjør at vi har levert som avtalt. Med andre ord, god flyt, forteller Lysklætt i en pressemelding.

Det er en klar trend i at oppdretterne etterspør og bestiller større og mer robust utstyr. Det viser helt klart at næringen tenker sikkerhet, mener Lysklætt. Mange tenker også på muligheten for å benytte utstyret på mer eksponerte lokaliteter.

- Vi har produsert, levert og fått satt ut en kraftkar av en flytekrage med en innvendig omkrets på 200 meter. Den er verdens største og skal tåle mye, fortsetter Lysklætt. – Og den er ikke plassert i en stille fjord, men derimot ved værharde Grip utenfor Kristiansund. I første omgang uten fisk i nota, men går alt som forventet, blir det nok fisk i ganske snart, sier Lysklætt.

Aqualine har for første gang fått en ordre till Panama. Den blir levert i juli 2011. Sammen med større ordrer til Tasmania og Canada har de lyktes meget godt internasjonalt. Også det Chilenske datterselskapet har betydelige oppdrag med montering av merder, noe som er med på å bekrefte den gode flyten.