Arena Ocean of Opportunities

Del saken

Oppdrettsnæringen på Sør-Vestlandet har gjennom nettverksorganisasjonen Blue Planet AS fått tildelt et 3-årig Arena prosjekt fra Innovasjon Norge, Norges Forskningsråd og SIVA.

Gjennom prosjektet Arena Ocean of Opportunities, vil oppdrettsnæringen fokusere på prosjekter innen framtidig bærekraft, fiskekonsum og human helse og matkvalitet.

Dette har vært et langsiktig og systematisk arbeid uttaler Eivind Helland i Blue Planet AS. Næringen har over en periode samarbeidet om problemstillinger som er aktuelle for å videreutvikle oppdrettsnæringen i regionen og nasjonalt.

Arena prosjektet har en god blanding av globale og lokale bedrifter og kunnskapsaktører. Aktører som Skretting, EWOS, Marine Harvest, Grieg Seafood, NRS Feøy, Egersund Group, Steinsvik Gruppen, Hobas, Erapoil, Nofima, Center of Aquaculture Competence, IRIS og Bioforsk har valgt å gå inn i prosjektet.

- De neste tre årene skal vi fokusere på prosjekter for å utvikle verdens mest bærekraftig oppdrettsnæring, men også arbeide systematisk for å kartlegge fiskefôr og oppdrettsfisk sin betydning for human helse og matkvalitet, sier Helland i en pressemelding.

Arena Ocean of Opportunities vil bli startet opp i løpet av høsten 2011 og vil være lokalisert på Måltidets Hus i Stavanger.

Les også: Får status som Arenaprosjekt 15.06.2011