Fyrtårnprisen til Redningsselskapet

Redningsselskapet er av Fiskeri- og kystdepartementet tildelt Fyrtårnprisen 2011.

– I år ønsker jeg å hedre en organisasjon som er en landsdekkende, humanitær og frivillig forening. Formålet deres er å redde liv, berge verdier og verne kystmiljøet i norske farvann. I tillegg driver de opplysningsvirksomhet og ulykkesforebyggende arbeid for å bedre sikkerheten til sjøs. Fyrtårnprisen 2011 går til Redningsselskapet, sa fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen under overrekkelsen av årets pris i Honningsvåg i dag.

Les også: Fem dagers besøk i Nord-Norge 16.06.2011

Det var president i Redningsselskapet, Lars Hellandsjø, som tok imot prisen på vegne av organisasjonen. Overrekkelsen skjedde under hovedmarkeringen av Kystens dag i Honningsvåg.

Fyrtårnprisen går hvert år til noen som har utmerket seg ut over det vanlige gjennom sitt arbeid eller interesseområde, og som på denne måten har markedsført fiskeri- og kystnasjonen Norge på en positiv måte. I år ble den delt ut for åttende gang.

Tidligere vinnere er Dag Lindebjerg, Ingrid Espelid Hovig, gründer Steinar Olaisen, WWF Norge, Kystaksjonen for tsunamiofrene, Forbundet Kysten og Kystvakten.

Les også: Lindebjerg tildelt Fyrtårnprisen 2010 12.06.2010

Mer om «Fyrtårnprisen»
Fiskeri- og kystdepartementet ønsker økt oppmerksomhet om viktig arbeid som gjøres for å fremme Norge som fiskeri- og kystnasjon. For å bidra til dette har departementet etablert en egen pris – «Fyrtårnprisen». Prisen skal tjene som stimulans og inspirasjon for fortsatt arbeid for Norge som fiskeri- og kystnasjon. Prisen består av en statuett med diplom. Statsråden kan i enkelte tilfeller også inkludere et pengebeløp i prisen.