Ny katamaran til Sjøtroll Havbruk

Grovfjord Mek. Verksted AS har levert servicekatamaranen «Trollbas» til Sjøtroll Havbruk AS. Foto: Grovfjord Mek. Verksted AS

Sjøtroll Havbruk AS fikk den 18. juni i år levert et nytt oppdrettsfartøy fra Grovfjord Mek. Verksted AS.

«Trollbas» er en servicekatamaran for oppdrett, med hoveddimensjoner på 14,99 x 10,4 meter. Båten som er byggenummer 66 fra verftet, er bygget med dekkshus og rorhus fordelt på to dekk.

Med en bredde på hele 10,4 meter, er «Trollbas» den største oppdrettsbåten som er bygget på Grovfjord Mek. Verksted AS (GMV). Med den store bredden har «Trollbas» fått et stort arbeidsdekk. Båten har en lastekapasitet på godt og vel 75 tonn.

«Trollbas» er en rendyrket ankerhåndterings- og fortøyningsbåt for oppdrett, som er utstyrt med 1 stk. kran på 65 tonnmeter med 3 tonns vinsj og radiostyring, 1 stk. trommelvinsj på 20 tonn, samt 2 stk. nokker på 3 tonn. videre har båten en kraftig hekkrull.

Båten har 2 stk. motorer som hver yter 600 Hk ved 1800 omdreininger, samt 2 stk. vribare propellanlegg, og oppnådde en fart på over 16 knop på prøveturen, fremgår det av en pressemelding fra Grovfjord Mek. Verksted.

Videre er «Trollbas» blant annet utstyrt med 1 stk sidepropell på 80 hestekrefter, 1 stk. dieselaggregat på 44 kVA, en drivstofftank på 9300 liter, og en ferskvannstank på 2300 liter, samt skumanlegg for desinfisering.

Dekkshuset inneholder kombinert bysse/messe, 2 lugarer hver med 2 køyer, dusj/toalett samt garderobe/tørkerom. Arbeidsrom er anordnet under dekk i BB stores rom.