Skal gjøre lakseslo til hundefôr

Fire selskap satser til sammen 50 millioner kroner i ny en bedrift som skal gjenvinne store mengder lakseavfall til katte- og hundefôr.

Bak nyskapningen, som får navnet Vital Rørvik AS, står selskapene Sinkaberg-Hansen AS, Emilsen Fisk AS og Midt Norsk Havbruk AS i Ytre Namdal med samlet 49 prosent av satsingen, og møreselskapet Vital Seafood AS med 51 prosent, skriver Trønder-Avisa.

Det skal investeres i overkant av 50 millioner kroner. Ved full drift vil Vital Rørvik sysselsette 13 personer. Spaden settes i jorda om 14 dager og anlegget skal være i drift fra 1. juni 2012.

– Vi skal tjene penger fra første dag og etter få års drift har vi kalkulert med et bra overskudd til eierne. For oss er dette en vinn-vinn-situasjon, sier Jan Tore Emilsen og Joar Pettersen til avisa. Pettersen er ansatt som daglig leder for det nye selskapet.

I Stranda på Møre er det et slikt anlegg hvor ensilert innmat av laks blir omdannet til fullverdig lakseolje og laksemel. Dette i sin tur går til å fremstille hunde- og kattemat. Nå håper de tre oppdrettsselskapene i Ytre Namdal at fiskeslo skal bli en inntektskilde.

Samtidig jobber styreleder Jan-Emil Johannessen med å sikre mer slo fra omliggende slakterier. Anlegget skal være i drift seks dager i uken, 300 dager i året og vil kjøres med to skift.