Cryogenetics og Minitüb vil samarbeide

Arkivbilde: Fiskeembryo hos Cryogenetics AS. Foto: Cryogenetics AS
Del saken

Cryogenetics AS og Minitüb GmbH inngår et strategisk partnerskap basert på eksisterende produkter og kompetanse i begge selskapene.

Begge partene vil bidra til å tilpasse eksisterende og velprøvde Minitüb-produkter til anvendelse innen akvakultur. Det vil samtidig bli initiert flere utviklingsprosjekter med målsetting om å bringe nye teknologier til rognprodusentene. Cryogenetics AS vil være ansvarlig for salg og markedsføring av produktene, skriver selskapene i en pressemelding.   

Selskapene forventer at effektiv rognproduksjon og sikker distribusjon vil få økt betydning etter hvert som genomics, QTL-produkter og fiskehelse blir fokusert. Minitüb GmbH og Cryogenetics AS mener at samarbeidet vil gjøre det mulig å tilby en ny generasjon reproduksjonsteknologier slik at rognprodusentene oppnår: 

•  Økte befruktningsrater.
•  Mer effektiv bruk av utvalgte hannfisk.
•  Lengre lagringstid for fersk melke.
•  Presis måling og analyse av spermiekvalitet.
•  Tidsuavhengig anvendelse av melke og embryo.
•  Sikker distribusjon.

Flere nye produkter vil bli introdusert i løpet av 2012, i første omgang rettet mot produsentene av lakserogn.

Les også: - Banebrytende nyvinning 01.02.2010
Les også: Genetisk sensasjon på Hamar 30.01.2010

Mer om selskapene

Cryogenetics AS spesialiserer seg på reproduksjonsteknologier for melke og embryo fra fisk. Selskapet har profesjonalisert frysing av melke til rognprodusenter og avlsselskaper og fryser i dag melke fra laks, ørret og torsk. Selskapet er lokalisert på Hamar, med produksjonslaboratorier i Trondheim, Oyster River, Canada og Puerto Montt, Chile.

Minitüb GmbH er en ledende tysk produsent av forskjellig utstyr innen reproduksjon og kunstig inseminering, embryo overføring og relaterte bioteknologier. Selskapet tilbyr komplette løsninger som anvendes i industrielt landbruk, for eksempel til okser/kyr, svin, hest, kylling og smådyr. Selskapet har en global tilstedeværelse.