Knut Nesse blir konsernsjef i Nutreco

Knut Nesse (44) fra Bryne går fra leder av Nutreco’s aquadivisjon Skretting, til toppstillingen som konsernsjef i Nutreco i Holland, et av verdens ledende konsern for dyre- og fiskefôr.

Fra å lede Nutreco sin aquadivisjon Skretting med 2350 ansatte i 14 land, får jærbuen i sin nye rolle som konsernsjef i Nutreco ansvar for 10.000 ansatte i 30 land. Nutreco, som er børsnotert på Euronex børsen i Amsterdam, har en omsetning på 40 milliarder NOK og har som mål å bidra til å løse verdens utfordring med å skaffe nok mat til en voksende befolkning. Slik sett får Nesse et betydelig ansvar og blir med utnevnelsen også gitt stor tillit, skriver Skretting i en pressemelding.

Nesse avløser nåværende toppsjef i Nutreco, Wout Dekker, som vil slutte i stillingen innen utgangen av 2012. Dekker vil da ha lagt bak seg en karriere på nesten 30 år i konsernet, hvorav tolv år som konsernsjef.

Lang karriere i Skretting

Knut Nesse. Foto: Skretting ASKnut Nesse. Foto: Skretting AS

Nesse, som har en 17-årig lang karriere i Skretting bak seg, har bidratt til en eventyrlig vekst i aquadivisjonen til morselskapet han nå blir toppsjef for. Når Nesse forlater kontoret sitt i Hillevåg, er det en jordnær strateg som inntar toppstillingen på Nutreco’s hovedkontor i Holland. Bærekraftig utvikling og vekst ligger hjertet nær, og vil med sikkerhet blir de viktigste prinsippene Nesse viderefører i ny rolle.

Etter artium i 1986 startet Nesse i sommerjobb hos Skretting som sopehjelp i produksjonen i Hillevåg.

– Stein på stein er et godt jærsk prinsipp, men fungerer kanskje best sammen med tydelige mål, sier jærbuen, som etter sin første jobberfaring i Skretting fortsatte med økonomisk utdanning inkludert en MBA i økonomistyring og ledelse fra NHH.

Nesse, som har gått gradene i Skretting, har de siste årene hatt stort internasjonalt nedslagsfelt, med betydelig oppkjøpsvirksomhet og strategisk utvikling av hele den internasjonale aquadivisjonen.