44 millioner til nye havbruksprosjekter

Forskning på fiskehelse, fôr og bærekraftig havbruk styrkes med 44 millioner kroner de neste årene etter at programstyret for HAVBRUK har innvilget åtte nye forskerprosjekter.

Havbruksprogrammets styre behandlet 29. november 66 søknader som var sendt inn til søknadsfristen 5. september. Til sammen ble det bevilget 65,7 millioner kroner til 22 prosjeker: 8 forskerprosjekter, 4 innovasjonsprosjekter, 7 internasjonale prosjekter og 3 postdoktorstipendier.

Av de 42 søknadene om forskerprosjekter, innvilget programstyret åtte prosjekter. Fem prosjekter ved henholdsvis Norges veterinærhøskole, Havforskningsinstituttet, Nofima, Universitetet i Bergen og Veterinærinstituttet er innenfor temaet frisk fisk. Prosjektet ved Havforskningsinstituttet er et «Yngre toppforsker i havbruk»-prosjekt, og prosjektet ved Nofima finansieres sammen med Fiskeri- og havbruksnæringes forskningsfond, skriver Norges forskningsråd i en pressemelding.

Programstyret bevilget også midler til et forskerprosjekt om bærekraftig havbruk ved Kunnskapsparken i Bodø, og til to prosjekter innenfor temaet «framtidens fôr» ved henholdsvis Nofima og Nifes.

Fire innovasjonsprosjekter i næringslivet ble innvilget støtte på til sammen 14,8 millioner over tre år.