Kjell Bjordal slutter som COO i EWOS

Kjell Bjordal slutter som COO for Cermaqs fôrvirksomhet 15. februar 2013 og Einar Wathne vil fra samme dato bli konstituert i stillingen.

Kjell Bjordal i Cermaq ASA. Foto: EWOSKjell Bjordal i Cermaq ASA. Foto: EWOS
Kjell Bjordal.
(Foto: EWOS).

Kjell Bjordal vil gå av som Chief Operating Officer (COO) for Cermaqs fôrdivisjon EWOS 15. februar 2013. Deputy COO, Einar Wathne, konstitueres i stillingen fra samme tidspunkt. En rekrutteringsprosess for å utpeke ny permanent COO for EWOS iverksettes umiddelbart.

- Vi har lenge visst at Kjell Bjordal ville gå av i 2013 ved fylte 60 år, og jeg har full forståelse for at han ønsker å tre til side i februar 2013 når 2012-resultatet er fremlagt, sier konsernsjef i Cermaq ASA, Jon Hindar, i en pressemelding.

- I løpet av de vel 13 årene Kjell Bjordal har ledet det som nå er Cermaq’s fôrdivisjon er omsetningen mer enn 10-doblet og resultatutviklingen har vært enda sterkere. EWOS er nå en global leder i laksefôrmarkedet. Dette står det meget stor respekt av, og jeg vil takke Kjell for hans vesentlige bidrag til Cermaq, understreker Hindar.

- Det har vært et privilegium å få lede EWOS frem til dagens posisjon. Organisasjonen er godt rustet til å ta fatt på neste etappe mot et nytt sett milepeler. Det er derfor med en god følelse jeg gir ansvaret videre når resultatene for 2012 fremlegges i februar, sier COO Kjell Bjordal.

Einar Wathne har hatt viktige lederstillinger i EWOS siden 1993 og har vært sentral i den vellykkede utviklingen i EWOS, opplyser selskapet.