Destruerer fisk for millionverdier

I morgen skal fisk til en verdi av fire millioner kroner destrueres fra anlegget i Bergsfjorden på Senja.

– Fiskene i de to merdene der det er påvist sykdom, vil bli destruert i morgen. Det er snakk om 50.000 - 60.000 kilo fisk til en verdi av fire millioner kroner, sier Fredd Wilsgård, daglig leder i Wilsgård Fiskeoppdrett AS, til Folkebladet.no.

Anlegget er en samdriftslokalitet mellom Wilsgård Fiskeoppdrett AS, Nord-Senja Fiskeindustri AS og Nor Seafood AS, men de to merdene med fisk som skal destrueres tilhører de to førstnevnte selskapene.

– Vi har ingen forsikring mot dette. Det er mye fisk, men vi mener at det er faglig riktig å ta ut de to enhetene der det er påvist sykdom. Det sure eplet biter vi, sier Wilsgård, som tidlig fryktet at det kunne være snakk om pancreas disease (PD).

Ettersom anlegget i Ytre Jøvik ligger såpass langt som 60-70 kilometer unna andre anlegg, har ikke Wilsgård vurdert det som nødvendig å slakte ned all fisken på anlegget - totalt 1,4 millioner fisk i totalt 16 merder, skriver Folkebladet.

– Vil Mattilsynet kunne se annerledes på hvor mye fisk som bør destrueres?

– Det kan jo være en faglig uenighet på det. Men da får vi i tilfelle ta den diskusjonen og prøve å få gehør for vårt syn, sier Wilsgård til avisa.

Les også: Pancreas disease stadfestet på Senja 01.09.2009

Les også: Mulig PD i Bergsfjord-anlegget 24.08.2009