Atlantic Sapphire vant innovasjonspris i Brussel

Atlantic Sapphire ble kåret til Star of Innovation da EU-kommisjonen delte ut priser til de beste selskapene som nylig er notert på børser over hele Europa.

European Small and Mid-Cap Awards er en årlig kåring, arrangert av EU-kommisjonen, den europeiske børsføderasjonen FESE og European Issuers. Prisene tar sikte på å fremme beste praksis og å fremheve små og mellomstore selskaper som nylig er børsnotert. Alle de største børsene i Europa hadde nominert sine kandidater til årets prisutdeling, som fant sted i Brussel i går kveld.

- Totalt fire priser ble delt ut, og Atlantic Sapphire, som ble notert på Merkur Market i mai 2018, vant prisen «Star of Innovation». Denne kategorien omfatter nylig noterte selskaper som har gitt innovasjon en sentral plass i sin forretningsutvikling, opplyses det i en pressemelding fra Oslo Børs.

Selskapet skal enten ha lansert innovativ teknologi i markedet eller benytte det selv i sin virksomhet. Vinneren skal være godt ledet og ha suksess i sitt segment, men spesielt viktig er det fremtidige potensialet som innovasjonen åpner for.

Fjordkraft, som ble notert på Oslo Børs i mars 2018, var nominert i kategorien Star of 2019. Selskaper i denne kategorien har utmerket seg sterkt i sin sektor, har god ledelse, tar samfunnsansvar og har hatt en positiv utvikling siden notering.

Prisutdelingen har vært arrangert årlig siden 2013, og fire selskaper notert i Oslo har tidligere gått til topps. Borregaard, Wilh. Wilhelmsen og Veripos vant alle i 2013, henholdsvis som mest innovative nykommer, mest internasjonalt orienterte nykommer og «Rising star», mens Scatec Solar vant kategorien for mest internasjonalt orienterte nykommer i 2015.

Atlantic Sapphire er en pioner innen landbasert lakseoppdrett, med fokus på å skape bærekraftig og miljøvennlig teknologi, som gjør selskapet i stand til å produsere for forbrukermarkedet på kommersielt nivå. Selskapet er i ferd med å bygge sitt første anlegg i Miami, Florida, USA.