FSV Group kontraherer fem fartøy fra Sletta Verft

FSV Group AS har bestilt fem nye servicefartøyer, som er basert på et nytt ettskrogs fartøydesign fra Solstrand Trading AS. Fartøyene skal bygges ved Sletta Verft AS.
FSV Group AS har bestilt fem nye servicefartøyer, som er basert på et nytt ettskrogs fartøydesign fra Solstrand Trading AS. Fartøyene skal bygges ved Sletta Verft AS.

FSV Group AS og Sletta Verft AS har inngått kontrakt på bygging av 5 nye frakte- og servicefartøy utviklet for oppdrag i havbruksnæringen.

Fartøyene er basert på et nytt ettskrogs fartøydesign. Første leveranse er satt til juni 2021 og siste til mai 2022. Dette er samlet sett den største kontrakten både Sletta Verft og FSV Group noensinne har inngått.

Det nye fartøykonseptet, som er spesielt utviklet for mindre frakte- og slepeoppdrag, service og support i havbruksnæringen, er utviklet av FSV Group AS og Solstrand Trading AS.

– Det nye fartøydesignet har lagt stor vekt optimal skrogutnyttelse for å gi best mulig lastekapasitet, stabilitet og sjøegenskaper. Også denne gangen tar FSV i bruk ny teknologi for å sikre effektive og trygge operasjoner om bord, skriver FSV Group AS og Sletta Verft AS i en felles pressemelding.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Kontraktsignering. Fra venstre, representanter fra FSV Group: Teknisk sjef Endre Brekstad, styreleder Per Olav Myrstad og daglig leder Arild Aasmyr. Videre representanter fra Sletta Verft AS: Daglig leder Kåre Egil Sletta og styreleder Lars Liabø.Kontraktsignering. Fra venstre, representanter fra FSV Group: Teknisk sjef Endre Brekstad, styreleder Per Olav Myrstad og daglig leder Arild Aasmyr. Videre representanter fra Sletta Verft AS: Daglig leder Kåre Egil Sletta og styreleder Lars Liabø.

– Sterk vekst

FSV har opplevd en sterk vekst den siste tiden og ser nå behov for å utvide flåten betydelig.

– Jeg er sikkert på dette vil bidra til en videre positiv utvikling for selskapet, sier daglig leder i FSV Group AS, Arild Aasmyr.

Daglig leder ved verftet, forteller at samlet sett er dette den største kontrakten Sletta Verft har vunnet, og den sikrer arbeid i lang tid fremover.

– Vi er stolt av å få kunne bygge en ny serie fartøy for FSV Group. FSV Group fokuserer på innovative løsninger og stiller høye krav til kvalitet og presisjon. Det er derfor ekstra hyggelig at de igjen velger å bygge lokalt her hos oss, sier daglig leder ved Sletta Verft AS, Kåre Sletta.

I tillegg til ordren på 5 nye fartøy, har FSV allerede to andre fartøy under bygging på Sletta Verft, «Multi Energy» som skal leveres i oktober 2020 og «Multi Power» som skal leveres i mai 2021. Det er opsjon på kansellering av de tre siste fartøyene. FSV har oppdrag både i Norge og Canada.

Om FSV Group AS

FSV Group ble etablert i Molde i 2011. Selskapet strategi har mål om en kraftig vekst av flåten, som i dag består av 9 spesialfartøy inklusiv en lekter, som driftes og leies ut til ulike operasjoner som sleping, frakt, bistand til installasjon og inspeksjon av oppdrettsanlegg, samt ROV- og subseaoppdrag. Selskapet har i tillegg leid inn servicefartøy fra andre servicebåtrederi for å håndtere en økende oppdragsmengde.