«Frøy Odin» overlevert fra Hukkelberg Boats

Dykkerbåten «Frøy Odin» er verftets byggenummer 191 og  rederiets tredje båt fra Hukkelberg Boats. Foto: Hukkelberg Boats

Frøy Vest AS fikk denne uken overlevert dykkerbåten «Frøy Odin», rederiets tredje båt fra Hukkelberg Boats på Aukra.

Nybygget er av typen HB 1411 MK2 LDC-ROV, og er Hukkelberg sitt byggenummer 191.

Fra før har rederiet det identiske søsterskipet «Frøygard», i tillegg til «Frøy Njord». Alle tre båtene er utstyrt med dykkersystem og ROV.

– Tredje Hukkelberg-båt til Frøy Vest er noe vi er svært stolte av. Dette viser at våre båter holder det de lover og tåler profesjonell bruk over tid, sier salgsleder i Hukkelberg Boats, Thomas Breivik, i en pressemelding.

– «Frøy Odin» tar nå over etter en eldre båt, og vil dermed bidra til å øke vår kapasitet og evne til å oppfylle forventningene våre kunder har til oss, sier daglig leder i Frøy Vest AS, Joar Gjerde.

- Fleksibelt design

«Frøy Odin» er i likhet med søsterskipet «Frøygard», spesialtilpasset for dykker og ROV inspeksjoner, men det er ikke noe problem å utruste båten til andre bruksformål også, mener leder i Hukkelberg Boats, Øyvind Sommer Hukkelberg.

– Dette er et robust og slitesterkt skrog som har svært gode sjøegenskaper, og egner seg like godt til personbefordring, redningsbåter, patruljeformål og som generelle arbeidsbåter, sier Hukkelberg.