Maneter senket japansk tråler

Tråleren Diasan Shinsho-maru, kantret utenfor Chiba da mannskapet på tre forsøkte å hale inn fiskeredskapen, som inneholdt dusinvis av Normura-maneter.

Kjempemaneten kan veie opptil 200 kg og japanske farvann har blitt oversvømt av slike maneter i år. Eksperter mener at vær og vannforhold i oppvekstområdene utenfor kysten av Kina, har vært ideelt for maneter de siste månedene, melder Telegraph.

Mannskapet ble kastet i sjøen da båten kantret, men de tre mennene ble reddet av en annen tråler. Den lokale Kystvaktens kontor, rapporterte at været var klart og havet stille da ulykken skjedde.

En av de største manetene i verden, kan bli opptil 2 meter i diameter. Sist gang Japan ble invadert i et tilsvarende omfang, sommeren 2005, førte maneter til ødelagte garn, uspiselig fisk etter maneters giftige stikk, og også skader på fiskere.

Eksperter tror at en medvirkende faktor til maneter stadig oftere er å finne i japanske farvann, er en nedgang i antall predatorer, som inkluderer havskilpadder og visse fiskearter, skriver avisa.