Lofoten Viking investerer 100 mill. kroner

Værøy: Lofoten Viking AS investerer 100 millioner kroner i et flunkende nytt produksjonsanlegg, men foreløpig mangler anlegget strøm.

Les også:Får igjen eksportere til Russland 24.09.2009

Lofoten Viking AS på Værøy ligger helt i norgestoppen på mottak og produksjon av sild. Og nå skal Lofotens største sildemottak bli enda større, skriver an.no.

Vilje til å satse

Neste vår skal en ny fabrikkhall stå ferdig, og da har eierne investert over 100 millioner kroner i et flunkende nytt produksjonsanlegg.

Produksjonssjef Lorentz Hardy er ikke lite stolt over det de har fått til på Værøy de siste årene.

– Nergård-konsernet har stor vilje til å satse på Værøy, og det nyter vi godt av. Men tross en investering på over 100 millioner kroner i nytt, avansert produksjonsutstyr, og ikke minst nye lokaler, kan vi risikere at hele det nye anlegget blir stående uten virksomhet når det står klart neste år, sier Hardy.

– Og årsaken til dette er selvfølgelig mangelen på strøm til Værøy, legger han til.

Mangler strøm

Foreløpig velger han å tro at sentrale politikere tar til vettet, og sørger for at det blir bevilget nok penger til at ny kabel kan legges fra Lofotodden til Værøy, og med det sikre at både Værøy og Røst får mulighet til å etablere nye virksomheter i de to kommunene, skriver avisa.

– Men etter valget har det vært stille fra stortingspolitikerne, og dessverre er Alf Ivar Samuelsen ikke lenger på Stortinget. Han kjempet hardt for økte bevilgninger til ny kabel, og det er bare å håpe at de som nå sitter på tinget tar saken videre, sier Hardy.

85 personer

Helst vil Hardy snakke om den rivende utviklingen Lofoten Viking AS har hatt siden oppstarten.

– Vi sysselsetter på det meste 85 personer, og må hente inn arbeidskraft både fra andre steder i Norge og fra utlandet. Mange av disse blir værende på øya, noe som er svært positivt for hele samfunnet.

Omsetningen i fjor endte på vel 400 millioner kroner, og Hardy tror den kommer til å øke i år.

– Vi ender nok opp med en omsetning mellom 400 og 450 millioner kroner, og kommer vi i gang med det nye anlegget vil vi få flere bein å stå på. Da blir det økt satsing på lodde, og vi vil i tillegg åpne for mottak av makrell, som det første anlegget i Lofoten, sier Lorentz Hardy til avisa.