Los 118 døpt i Ålesund

Kystdirektør Kirsti Slotsvik, losoldermann Emil Heggelund og gudmor Torunn Stennes ombord på losskøyta «Los 118». Foto: Olav H. Matvik / Kystverket

I strålende solskinn og med en rekke prominente gjester til stede, deriblant kystdirektør Kirsti Slotsvik, ble den nye losskøyta «Los 118» døpt i Ålesund.

Gudmor Torunn Stennes fra Kystverket Midt-Norge ønsket den nye losskøyta «Los 118» hell og lykke, før hun knuste flasken med de edle dråpene i skipssida.

«Los 118»" er bygget av Dockstavarvet AB i Sverige, et familieeid verft med ca. 40 ansatte i Docksta og 30 ansatte på et reparasjonsverksted i Stockholm, skriver Kystverket i en melding.

Fartøyet skal erstatte «Los 099» som har tjenestegjort ved Ålesund losstasjon i nærmere 20 år.

Med nye drivstoffbesparende og utslippsvennlige motorer blir det nye fartøyet losbåtflåtens mest miljøvennlige. Vektbesparende tiltak og valg av lettere motorer og utstyr gir en drivstoffreduksjon på inntil 25 prosent sammenlignet med andre fartøy i losbåttjenesten, samtidig som fartskravet blir holdt med god margin.

Forbedret lydisolering og mer moderne instrumentering gjør også at arbeidsmiljøet for de som har sin arbeidsplass ombord har blitt vesentlig forbedret, skriver Kystverket i meldingen.