Ny fiskeriutsending til Russland

Jan Eirik Johnsen (38) fra Tromsø, er ansatt som ny fiskeriutsending til Russland for Eksportutvalget for fisk.

Johnsen kommer fra stillingen som rådgiver for Tromsøs ordfører og tiltrer i stillingen for Eksportutvalget for fisk (EFF) i Moskva til høsten, opplyser EFF i en pressemelding.

Jan Eirik Johnsen er ansatt som ny fiskeriutsending i Russland. Foto: Norwegian Seafood CouncilJan Eirik Johnsen er ansatt som ny fiskeriutsending i Russland. Foto: Norwegian Seafood Council

– Vi har fått på plass en utsending med bred næringslivserfaring og stor kjennskap til Russland og det russiske markedet. I vårt nest største sjømatmarked vil Jan Eirik Johnsens bakgrunn og kvalifikasjoner være svært verdifulle for norsk sjømatnæring, sier Egil Ove Sundheim, som er direktør for markedsadgang i EFF.

Johnsen har studert russisk, økonomi, Øst-Europa- og Russlandsstudier. Johnsen har bred yrkeserfaring både fra Norge og Russland. Han har vært lærer i Russland, rådgiver og nestleder i Barentssekretariatet, rådgiver i Troms fylkeskommune og konsulent i næringslivet.

Stillingen i Moskva bekles i dag av Julia Seljeseth. Hun returnerer til EFFs hovedkontor i Tromsø etter avsluttet treårsperiode, når Johnsen er på plass i Moskva. Jan Erik Johnsen flytter sammen med kone og tre barn til den russiske hovedstaden.