Ny fiskeriutsending til Russland

Jan Eirik Johnsen er ansatt som ny fiskeriutsending i Russland. Foto: Norwegian Seafood CouncilJan Eirik Johnsen er ansatt som ny fiskeriutsending i Russland. Foto: Norwegian Seafood CouncilJan Eirik Johnsen (38) fra Tromsø, er ansatt som ny fiskeriutsending til Russland for Eksportutvalget for fisk. 

Johnsen kommer fra stillingen som rådgiver for Tromsøs ordfører og tiltrer i stillingen for Eksportutvalget for fisk (EFF) i Moskva til høsten, opplyser EFF i en pressemelding.

- Vi har fått på plass en utsending med bred næringslivserfaring og stor kjennskap til Russland og det russiske markedet. I vårt nest største sjømatmarked vil Jan Eirik Johnsens bakgrunn og kvalifikasjoner være svært verdifulle for norsk sjømatnæring, sier Egil Ove Sundheim, som er direktør for markedsadgang i EFF.

Johnsen har studert russisk, økonomi, Øst-Europa- og Russlandsstudier. Johnsen har bred yrkeserfaring både fra Norge og Russland. Han har vært lærer i Russland, rådgiver og nestleder i Barentssekretariatet, rådgiver i Troms fylkeskommune og konsulent i næringslivet.

Stillingen i Moskva bekles i dag av Julia Seljeseth. Hun returnerer til EFFs hovedkontor i Tromsø etter avsluttet treårsperiode, når Johnsen er på plass i Moskva. Jan Erik Johnsen flytter sammen med kone og tre barn til den russiske hovedstaden.