Eksportutvalget åpner kontor i Sverige

Line Kjelstrup er ansatt som den første norske fiskeriutsendingen til Sverige. Foto: Kristian Helgesen / Norwegian Seafood Council

I januar 2011 etablerer Eksportutvalget for fisk (EFF) kontor i den svenske hovedstaden. Line Kjelstrup (36) er ansatt som den første norsk fiskeriutsendingen til Sverige.

Sverige er Norges niende største sjømatmarket og frem til nå har markedsføringen av norsk sjømat vært ledet fra Eksportutvalget for fisk (EFF) sitt hovedkontor i Tromsø.

– Sverige er et nært og viktig marked som krever stadig større oppmerksomhet. Et økt informasjonsbehov i svensk handel og de store volum norsk sjømat som eksporteres til Sverige er de viktigste årsakene til at vi nå åpner kontor i Sverige, sier markedsdirektør Merete Kristiansen i EFF i en pressemelding.

Kontoret som åpner i januar 2011 skal ledes av Line Kjelstrup fra Tromsø. Kjelstrup har tidligere vært ansatt i EFF som prosjektleder i Norgesavdelingen, men har siden 2009 jobbet som prosjektleder i NCE Aquaculture/Aker Seafoods.

Kjelstrup er utdannet ved Norges Fiskerihøgskole og har tidligere også vært ansatt i Fiskeri-og kystdepartementet.

– Med Line Kjelstrup på plass i Sverige får vi en utsending som kjenner norsk sjømatnæring svært god og som har inngående kjennskap til markedsføring av norsk sjømat. Vi er svært glad for å ha Kjelstrup tilbake i EFF og ser frem til å åpne vårt tolvte utlandskontor, sier Kristiansen.

Svenskene kjøper stadig mer torsk, laks, reker og sild fra Norge og på årets ti første måneder er det eksportert norsk sjømat til en verdi av 1,8 milliarder til Sverige. Laks er det desidert største produktet med et salg på 1,1 milliarder hittil i år.