Nesvik møtte sin portugisiske kollega

Fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik møtte Portugals nye havminister Ricardo Serrão Santos. Foto: NFD

Sjømathandel, matsikkerhet og brexit var tema da fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik møtte Portugals nye havminister Ricardo Serrão Santos.

Nesvik er den første utenlandske ministeren Santos møter etter at han nylig tiltrådte som Portugals nye havminister. Statsrådene møttes i Roma i forbindelse med en FN-konferanse om bærekraftige fiskerier.

– Norge og Portugal er helt på linje når det gjelder synet på at fremtidig økt matproduksjon til en økende verdensbefolkning må komme fra havet. Jeg er også glad for at Portugals nye havminister er tydelig når det gjelder kampen mot ulovlig fiske, sier fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik i en pressemelding.

Portugal er det viktigste markedet for norsk torsk. Norge eksporterte sjømat til Portugal for 3,4 milliarder kroner i 2018. Sammenlignet med året før er det en verdiøkning på 7 prosent mens volumet ble redusert med 3 prosent.

– Jeg er svært fornøyd med at Portugal fortsetter å være det viktigste markedet for torsk. Dette er til stor nytte for bidraget fra fiskerisektoren til økonomien i begge land, sier Nesvik.

Nesvik hadde også møter med FAOs generaldirektør Qu Dongyu, og FNs generalsekretærs spesialutsending for hav, Peter Thomson i forbindelse med besøket i Roma.