Nye statsråder i Nærings- og fiskeridepartementet

Fiskeri- og sjømatminister Geir-Inge Sivertsen. Foto: NFD

I statsråd i dag ble Iselin Nybø (V) utnevnt til ny næringsminister og Geir Inge Sivertsen (H) til ny fiskeri- og sjømatminister.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på et nytt felt i regjeringen, og vil jobbe for et omstillingsdyktig næringsliv. Dette innebærer alt fra å satse på forskning og innovasjon, slik at bedriftene kan skape nye løsninger, til å jobbe for internasjonal markedsadgang for norske bedrifter, sier næringsminister Iselin Nybø i en pressemelding.

Iselin Nybø er født i 1981 og er fra Randaberg i Rogaland. Hun er utdannet jurist og har jobbet i Skatteetaten og ved advokatkontor. Hun satt på stortinget fra 2013 til 2017. 17. januar 2018 ble hun forsknings- og høyere utdanningsminister i Kunnskapsdepartementet.

– Næring i vekst

– Sjømatnæringen er viktig for Norge fordi den skaper aktivitet og arbeidsplasser i hele landet. I tillegg er den en av de næringene med størst vekstpotensial. Vi skal fortsatt være en verdensledende leverandør av sjømat, og vi vil legge til rette for bærekraftig forvaltning, sier fiskeri- og sjømatminister Geir Inge Sivertsen.

Geir Inge Sivertsen har vært statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet siden 1. november 2019. Da kom han fra vervet som ordfører i Lenvik kommune. Før han ble ordfører i 2011, var Sivertsen direktør i Nor-Team Entreprenørforretning. Han var varamedlem til Stortinget fra 2005-2009 og har en sivilingeniørtittel fra Norges Tekniske Høgskole (NTNU) i Trondheim.

Les også: – Klare forventninger til Sivertsen som fiskeriminister