Øen blir ny fiskeriutsending til USA

Norsk laks i fiskedisk i USA. Foto: Trude Bessesen / Norwegian Seafood Council

​Anne-Kristine Øen forlater stillingen som leder for Salmon Group AS, for å bli Sjømatrådets nye fiskeriutsending til USA.

– Vi ønsker Anne-Kristine Øen velkommen til Sjømatrådet. Vi er veldig glade for å få en så erfaren og engasjert leder med på laget.

Det sa Sjømatrådets administrerende direktør Renate Larsen i dag, da det ble offentligjort at Anne-Kristine Øen, som i dag er administrerende direktør i Salmon Group, blir Sjømatrådets nye fiskeriutsending til USA.

Anne-Kristine Øen blir Sjømatrådets nye fiskeriutsending til USA. Foto: Salmon Group ASAnne-Kristine Øen blir Sjømatrådets nye fiskeriutsending til USA. Foto: Salmon Group ASSelv forteller Øen at hun gleder seg til å ta tak i nye arbeidsoppgaver i USA.

– Jeg er veldig glad og stolt over å ha fått jobben som ny fiskeriutsending til USA. Dette er et spennende marked og jeg ser frem til å bygge videre på det gode arbeidet som allerede er etablert, sier Anne-Kristine Øen i en pressemelding fra Norges sjømatråd.

De siste tre årene har Øen ledet Salmon Group, et nettverk for små- og mellomstore oppdrettere av laks og ørret langs hele kysten. Tidligere har Øen vært kommunikasjonsansvarlig i Marine Harvest (nå MOWI) og hos Grieg Gruppen.

– Dermed kjenner jeg oppdrettsnæringen også fra perspektivet til store børsnoterte selskaper, legger Øen til.

Øen har utdanning på masternivå innen havpolitikk og havforvaltning fra London School of Economics. I tillegg har hun jobbet i shipping, hos kjemikalietankselskapet Odfjell og har ledet Maritime Bergen, en organisasjon for hele den maritime næringen i Hordaland.

Børge Grønbech, direktør for Globale Operasjoner hos Sjømatrådet, er svært fornøyd med å få Øen med på laget.

– Jeg er svært fornøyd med at Anne-Kristine har takket ja til jobben i USA. USA er et viktig og kompleks marked, som har stor betydning for flere bransjer i sjømatnæringen. Med Øens brede erfaring og kompetanse på kommunikasjon, og hennes gode kjennskap til deler av næringen, er vi godt rustet for å fortsette markedsarbeidet vi gjør for norsk laks, hvitfisk og ørret, sier Grønbech.