Krabbeklør beslaglagt etter felles aksjon

Kongekrabbe. Foto: Per Eide Studio / Norwegian Seafood Council

I samarbeid med Fiskeridirektoratet region Nord, beslagla politiet i Finnmark i midten av november over 800 kilo krabbeklør og vel 270 kilo torsk, til en verdi av over en halv million kroner.

Finnmark politidistrikt har etterforsket saken og den er ennå ikke ferdig fra politiets side. Kongekrabbeklør er svært ettertraktet og en vare folk er villige til å betale mye for. Insentivet for å drive ulovlig er derfor stort.

Det melder Fiskeridirektoratet.

En mann siktet

Etter at politiet og Fiskeridirektoratets risikogruppe for svart omsetning (SURK) startet arbeidet med å avsløre den ulovlige omsetningen av kongekrabbeklør og torsk har politiet siktet en mann for forholdet.

– Vi undersøker også om flere kan være involvert. Vi vil prøve å finne ut hvor kongekrabbeklørne kom fra og hvor de skulle, sier politiadvokat Are Aarhus i Finnmark politidistrikt.

Bistand fra Fiskeridirektoratet

Fiskeridirektoratet har blant annet bistått politiet med informasjon om fiskerirelatert aktivitet for flere aktører i perioden opp mot beslaget i Vardø.

– Saken viser at et tverretatlig samarbeid er avgjørende for å kunne avsløre kriminell virksomhet. I dette tilfellet ville det vært vanskelig for politiet å avdekke forholdet uten bistand fra Fiskeridirektoratet, sier seksjonssjef Bjørn-Håvard Rønnevik i kontrollseksjonen i Fiskeridirektoratet region Nord.

Beslaget ble sikret og gjennomgått i samarbeid med inspektører fra Fiskeridirektoratet region Nord. Det viste seg at dette inneholdt 810 kilo kongekrabbeklør og 272 kilo torsk. Verdien på de beslaglagte kongekrabbeklørne kan være godt over 500.000 kroner.