Bjørnar Skjæran utnevnt til fiskeri- og havminister

Bjørnar Selnes Skjæran (t.v.) fra Arbeiderpartiet, overtar som fiskeri- og havminister etter fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen (t.h.) fra Høyre. Foto: NFD

I statsråd i dag ble Jan Christian Vestre utnevnt til ny næringsminister og Bjørnar Skjæran til ny fiskeri- og havminister i Jonas Gahr Støres regjering.

I dag kl. 12:00 overtok Jonas Gahr Støres regjering etter Erna Solbergs regjering.

– Jeg vil jobbe for at staten og næringslivet forener kreftene for å skape flere arbeidsplasser, øke investeringene på fastlandet og styrke eksporten. Norge er en stolt industrinasjon med stor evne til omstilling, så vi har et solid grunnlag for å skape grønn vekst, sier næringsminister Jan Christian Vestre i en pressemelding.

Jan Christian Vestre er bedriftsleder og eier i møbelprodusenten Vestre AS. Han har tidligere vært politisk rådgiver for Arbeiderpartiet på Stortinget og politisk rådgiver i Nærings- og fiskeridepartementet. Vestre er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo.

Halvard Ingebrigtsen (Ap) og Janicke Andreassen (Ap), er utnevnt til statssekretærer for næringsminister Jan Christian Vestre.

Ny fiskeri- og havminister

Bjørnar Skjæran er utnevnt til fiskeri- og havminister. Skjæran er nestleder i Arbeiderpartiet. Han er gårdbruker og lastebilsjåfør, og har vært selvstendig næringsdrivende siden han var 20 år. Skjæran har vært kommune- og fylkespolitiker siden 1987, blant annet ordfører i hjemkommunen Lurøy fra 2011 til 2015.

– Der jeg kommer fra, ytterst på Helgelandskysten, er det havet som alltid har gitt de største mulighetene. Fiskeri- og havbruksnæringen produserer enorme verdier. Vi skal legge til rette for at ressursene i havet fortsatt gir økt aktivitet, større verdiskaping og flere trygge helårlige arbeidsplasser i sterke lokalsamfunn langs hele kysten. Og så skal vi lede an i innsatsen for å stanse plastforurensing i havet. Jeg vil se helheten i fiskeri- og havområdet, og gleder meg til å ta fatt på alle de oppgavene som ligger foran meg, sier Bjørnar Skjæran (Ap).

Vidar Ulriksen (Ap), er utnevnt til statssekretær for fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran.