Kongelig restaurantåpning i Shanghai

HKH Kronprinsen lanserer Norway Seafood Restaurant sammen med (f.v.) Kinas Visehandelsminister Zhong Shan, EFFs Kinautsending Åshild Nakken, restaurantsjef Terje Hamnes (delvis skjult), og leder av Furset-gruppen som driver restauranten, Bjørn Tore Furset. Foto: Norwegian Seafood Council

Fredag 28. mai ble Norway Seafood Restaurant, i den norske paviljongen på EXPO 2010, offisielt erklært åpnet av Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon.

Åpningen skjedde i forbindelse med en mottakelse i paviljongen, som ledd i programmet Norges Dag på EXPO 2010, skriver Eksportutvalget for fisk (EFF) i en pressemelding.

Visehandelsminister Zhong Shan og Kinas tidligere ambassadør til Norge, Ma Enhan representerte det kinesiske vertskapet og fulgte kronprinsen gjennom hele dagen. I den offisielle norske delegasjonen som fulgte kronprinsen deltok også Nærings- og handelsminister Trond Giske og Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen og representanter for mer enn 60 norske virksomheter.

Alle disse var tilstede og ble servert nydelige kinesiskinspirerte småretter av norsk sjømat, da kronprinsen foretok den offisielle lanseringen av restauranten. Norway Seafood Restaurant har for øvrig allerede har fått meget gode omtaler og varme anbefalinger i Expos offisielle publikasjoner og presentasjonsmateriell, og er godt besøkt, skriver Eksportutvalget.

Medieinteressen for denne begivenheten var for øvrig så stor, at det ble invitert til en egen pressekonferanse med presentasjon av restauranten og norsk sjømat i Kina dagen i forveien. Her møtte et drøyt 50-talls pressefolk som først fikk se en av restaurantenes norske kokker demonstrere profesjonell filetering av laks.

EFFs utsending, Åshild Nakken og hennes kinesiske kolleger og samarbeidspartnere, ga så et overblikk over situasjonen for den norske sjømaten i Kina og forventet utvikling i dette markedet, før alle de tilstedværende kunne forevige og deretter smake på de mange fantasifulle sjømatkreasjonene som restaurantens norske og kinesiske kokker hadde tryllet fram for anledningen.