Endrer akvakulturregelverket

For å sikre gjennomføringen av forvaltningsreformen, foreslår Fiskeri- og kystdepartementet å gjennomføre endringer av formell karakter i akvakulturregelverket.

Nå blir forslaget sendt ut på høring.

Fylkeskommunene overtar

Forskriftsendringene innebærer at saksbehandlingen ved tildelinger av akvakulturtillatelser fra 1. januar 2010, flyttes fra Fiskeridirektoratets regionkontorer til fylkeskommunene, opplyser Fisker- og kystdepartementet i en pressemelding.

Fiskeridirektoratet sentralt vil, som i dag, være klageinstans for vedtak fattet av fylkeskommunene. Fiskeridirektoratet vil etter nyttår få en klarere rolle som tilsyns- og kontrollorgan.

Forskriftsforslagene følger opp de føringer som ligger fra Stortingets behandling. Det er nødvendig å endre 5 tildelingsrelaterte forskrifter.

– Av formell karakter

– Endringene som foreslås er av formell karakter, opplyser departementet.

– Det vil si at henvisninger til Fiskeridirektoratets regionkontorer blir erstattet med fylkeskommunene og at myndighetsområdene etter forskriftene blir presisert, uttaler departementet.

– Akvakulturregelverket ligger fast, og den faglige skjønnsutøvelsen vil verken bli innskrenket eller utvidet som følge av forvaltningsreformen, opplyser departementet.

Saksbehandlingen skal fortsatt ligge innenfor de rammer Fiskeri- og kystdepartementet fastsetter i forskriftsverket.