Patenterer hudpleieprodukt fra laksens klekkevæske

Aqua Bio Technology ASA har i samarbeid med det anerkjente patentbyrået Frank B. Dehn & Co i London utarbeidet og levert inn et nytt patent.

Patentet styrker i vesentlig grad de kommersielle mulighetene til "Zonase(TM) - teknologien", opplyser Aqua Bio Technology ASA i en pressemelding.

Komponenter fra laksens klekkevæske

Patentet bygger på flere års målrettet forskning og utviklingsarbeid rettet mot det attraktive kosmetikk - og hudpleiemarkedet, og sikrer ABTs kommersielle rettigheter. Patentet omhandler utnyttelse av flere nye komponenter fra laksens klekkevæske.

Komponentene som nå er patentert representerer en hittil ny og skånsom måte å behandle og forebygge hudrelaterte tilstander og lidelser. Samlet fremstår komponentene som et naturlig alternativ til dagens bruk av kjemikalier i slike prosesser.

Hudpleie

Patentet vil styrke grunnlaget til ABT's hovedprodukt Zonase X(TM) som tilfører fukt og øker fornyelse av hud på en effektiv og skånsom måte. I tillegg har komponentene som er patentert en positiv virkning mot unormal pigmentering (leverflekker og pigmenteringsproblemer fra overdreven soling), unormalt tykt hornhud (træler og liktorn) samt typer av eksem og psoriasis.

ABT har store forventninger til disse bruksområdene og har allerede igangsatt forhandlinger med potensielle partnere for å kommersialisere disse mulighetene.

Patentet føyer seg inn i den eksisterende patentporteføljen som blant annet inneholder de marine ingrediensene Zonase(TM) og SMIDS(TM). Patentet er innlevert til patentmyndighetene i UK og vil få global beskyttelse ettersom ingen tidligere forskning om komponentene er kjent.

Bakgrunn

Om Zonase X(TM)

Zonase X(TM) er en naturlig og bio-aktivt ingrediens til kosmetikk og hudpleieindustrien som tilfører fukt og øker fornyelse av hud på en effektiv og skånsom måte. Zonase X(TM) har sin opprinnelse fra laksens klekkevæske og inneholder patenterte komponenter som enzymet Zonase(TM).

Om Zonase(TM)

Zonase(TM) er et ikke-toksisk, stabilt og spesifikt enzym. I så måte er Zonase(TM) unikt. Enzymet har ettertraktede kosmetiske egenskaper som skånsom eksfoliering uten å skade underliggende, levende celler.

Om ABT

Aqua Bio Technology ASA (ABT) utvikler, produserer og selger patenterte ingredienser og teknologi til den internasjonale kosmetikk- og hudpleieindustrien. Produktene er basert på patenterte komponenter fra laksens klekkevæske, herunder enzymet Zonase(TM), og den patentsøkte teknologien Smids(TM).