Ocean Supreme øker salget til Asia

Eksportselskapet Ocean Supreme AS i Ålesund hadde en økning på over 62 prosent i eksporten av sjømat til Kina og Hong Kong i 2009.

Asia, da særlig Japan, har tradisjonelt vært et godt marked for eksport av sjømat fra Norge. Nå har også etterspørselen i Kina eksplodert, skriver NyttiUka.

– Kina er et land i økonomisk vekst. Folk får det stadig bedre økonomisk og det merkes også på hva den vanlige kineser spiser. Fisk og sjømat har vært for luksusvarer å regne i Kina, men dette er i ferd med å endre seg. Kina er et enormt marked, sier daglig leder i eksportbedriften Ocean Supreme AS i Ålesund, Botholf Stolt-Nielsen til nettstedet.

Selskapet Ocean Supreme AS ble etablert i 2003. I dag har de åtte ansatte og i 2008 eksporterte de sjømat for 400 millioner kroner. I fjor passerte de en halv milliard.

– Hovedproduktet vårt er fersk laks til Asia. Japan har i mange år vært den store importøren av norsk laks. Landet har hatt en sterk økonomi, og er i dag et stabilt godt marked for fiskeeksport. Og nå er altså også Kina et raskt voksende marked, sier Stolt-Nielsen.

Stolten Seafood AS og Alsaker Fjordbruk AS eier hver 25 prosent av Ocean Supreme AS. Førstnevnte selskap eies av daglig leder Botholf Stolt-Nielsen.

Selskapet oppnådde i 2008, et resultat før skatt på 16,3 millioner kroner.