På trikkeparty i Hong Kong

Eksportutvalget for fisk arrangerte trikkeparty for pressen i Hong Kong, som start på kampanjen laks nummer 10.000.000.

Onsdag 13. oktober vil Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen hilse Norsk Laks nummer 10 000 000 til Kina og Hong Kong velkommen i Shanghai, etter å ha sett den vel av gårde fra Norge bare få dager tidligere. Avspark for feiringen av denne begivenheten gikk den 27. september i form av et trikkeparty for pressen i Hong Kong.

I forbindelse med at milepælen Norsk Laks nr 10 000 000 til Kina og Hong Kong lander i Shanghai onsdag 13. oktober, setter EFF i sving en rekke aktiviteter. Det legges opp til flere store arrangementer i Shanghai knyttet til velkomsten, skriver Eksportutvalget for fisk (EFF) i en pressemelding.

Den 27. september startet også en månedslang kampanje på OpenRice.com med «Norwegian Salmon - Discover the Delicacy, Witness the Miracle» som tema. Publikum inviteres til å finne og følge sporene av Norsk Laks i restaurantene i Hong Kong, sende inn fotos, stemme på sine favorittretter og dele sin entusiasme for den norske laksen. Hovedpremien er en reise til Shanghai.

Les også: Berg-Hansen besøkjer Kina 06.10.2010

Trikkeparty

I Hong Kong organiserte EFF et trikkeparty som kick-off for så vel feiring som kampanje. En kampanjedekorert trikk ble avduket og sammen med den populære TV-personligheten Ms. Icy Wong Yuen-man, som nylig ble utnevnt til Hong Kongs helseambassadør for Norsk Laks, delte EFFs utsending i Kina og Hong Kong, Åshild Nakken og hennes hjelpere ut lekre laksekanapéer til presse og publikum i Causeway Bay. Et uhyre populært tiltak som straks avstedkom fine presseoppslag.

Arrangementet ble frontet av Åshild Nakken i Eksprtutvalget for fisk.

– Norsk Laks er mottatt med stor entusiasme både i Kina og Hong Kong og har hatt en formidabel vekst i populariteten det siste 10-året. Flere og flere konsumenter i Kina og Hong Kong får smaken for den norske laksen, både fordi den er så velegnet og velsmakende som sushi og sashimi og fordi den er så lett å lage middag av hjemme, elsket av både små og store. Vi ser her et stort markedspotensial for Norsk Laks og tror Kina og Hong Kong etterhvert vil være blant de største importørene på verdensbasis, sier Åshild Nakken.