Fiske etter laks, sjøørret og sjørøye

Direktoratet for naturforvaltning foreslår nye reguleringer av fiske etter laks, sjøørret og sjørøye i sjø og vassdrag i 2011.

Forslagene er sendt på høring med høringsfrister henholdsvis 5. og 10. februar. For fisket i sjøen foreslås det at gjeldende bestemmelser for fiske etter laks videreføres for 2011, men at det innføres nye reguleringer for fiske etter sjøørret med stang og håndsnøre på strekningen fra og med Vest-Agder til og med Nord-Trøndelag, skriver Direktoratet for naturforvaltning i en pressemelding.

For fisket i vassdrag foreslås det endringer i ett eller flere vassdrag i følgende fylker: Finnmark, Troms, Sør-Trøndelag, Møre og Romsdal, Hordaland, Telemark og Vestfold. I tillegg er forslag om å opprettholde bestemmelsene i fire vassdrag i Nord-Trøndelag sendt på høring. Videre har et forslag om endring av fisketidsbestemmelsene i Åroselva i Buskerud allerede vært på lokal høring.

I forbindelse med at myndigheten til å regulere fisket etter anadrome laksefisk både i sjø og vassdrag er blitt samlet hos Direktoratet for naturforvaltning, legges det opp til full revisjon av fiskereguleringene i 2012. Det betyr at 2011 blir et overgangsår, der det legges opp til i størst mulig grad å videreføre gjeldende fisketidsbestemmelser.

Les også: Ny forskrift om laksefiske i sjøen 31.05.2010